Un bărbat din comuna Săcălăşeni, sat Culcea a declarat că între orele 09.00 - 11.00 şi-a lăsat maşina parcată pe Bulevardul Bucureşti. Hoţii au profitat de faptul că portbagajul nu era asigurat şi au furat din interior un motofierăstrău în valoare de 2250 lei.

Un băimărean a sunat ieri la 112 şi a reclamat că a fost victima unui furt. El a precizat că, aproximativ 25 de minute şi-a lăsat ghiozdanul nesupravegheat pe o placă din beton, situată în spatele unui bloc de pe Bulevardul Republicii. În acest interval de timp hoţii au profitat de neatenţia bărbatului şi l-au sustras. În ghiozdan băimăreanul a declarat că avea acte personale şi suma de 2100 lei.

Un alt furt a fost comis în dauna unui cetăţean din localitatea Pribileşti. Hoţii au profitat de faptul că proprietarul se afla în grădina din spatele casei iar uşa de acces în locuinţă era deschisă, au intrat în casă de unde au sustras 2950 de euro şi 700 de lei.

În toate aceste cazuri poliţiştii au demarat activităţile de cercetare în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

Având în vedere faptul că, în multe cazuri, neglijenţa a fost cauza care a favorizat comiterea furturilor din locuinţe, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Maramureş recomandă cetăţenilor ca, înainte de a pleca de acasă, să verifice dacă au fost închise toate căile de acces în imobil (ferestre, uşa de la balcon, uşa de la intrarea în locuinţă). Această măsură de precauţie trebuie avută în vedere şi atunci când lipsesc din locuinţă
pentru o perioadă scurtă de timp pentru că hoţii profită de orice moment pentru a sustrage bunurile. De asemenea, nu trebuie neglijată nici siguranţa autoturismului. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu lase actele personale sau bunuri de valoare în maşină, să verifice dacă au închis geamurile şi au asigurat portierele chiar şi atunci când pleacă pentru o scurtă perioadă de timp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și