*În data de 21 aprilie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului internațional cu autoturisme furate.

Astfel, în jurul orei 11.30, un echipaj al Poliției de Frontieră a identificat, pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava, un autoturism ce aparţinea unui cetăţean român.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul, fabricat în anul 2015, este semnalat de autoritățile din Marea Britanie, ca fiind furat.

*Tot, ieri în jurul orei 12.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetățean român conducând o autoutilitară marca Mercedes Benz, ce tracta o platformă, pe care se afla autoturismul marca BMW, înmatriculat în Polonia, an de fabricație 2005.

Cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat faptul că autoturismul în cauză este căutat de autoritățile belgiene.

*Câteva ore mai târziu, polițiști din cadrul aceluiași punct au depistat pe sensul de ieșire, un autocamion (cap tractor) marca Renault care figurează în bazele de date specifice ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare emisă de Franța.

În toate cele trei cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autovehiculele în valoare totală 195.000 lei au fost indisponibilizate la sediul S.T.P.F. Suceava până la finalizarea cercetărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și