Scenele şocante s-au întâmplat noaptea trecută pe un bulevard principal din Baia Mare, în faţa unui magazin non-stop. Protagonişti sunt doi poliţişti de la Locală şi câţiva cetăţeni. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum cei doi agenţi se apropie de bărbaţi. Discută câteva secunde, după care încep să se contreze. Se înjură şi imediat cearta degenerează. Nervos, poliţiştul începe să se îmbrâncească cu unul dintre bărbaţi şi îl pune la pământ. Nu se opreşte nici când îl vede căzut. Continuă să îl lovească peste faţă.

”Hai, gata, gata! Dă-i drumul acasă!”

Abia când colegul său îl roagă, poliţistul opreşte rafala de palme. Însă, nu pentru mult timp. Bărbatul agresat îi ameninţă că îi dă în vileag pentru purtarea ruşinoasă, aşa că spiritele se încing din nou. Individul este luat pe sus de oamenii legii şi târât de lângă magazin. Pentru cei doi poliţişti, seara nu se termină. Puşi pe scandal, încep să se ia de vânzătoarea care asistase la întreaga scenă.

Femeie: Eu nu sunt aici să mă luaţi pe mine la rost!
Polițist: Domnişoară, vezi că nu porţi mască! Deci s-ar putea să te iau la rost!

Femeia spune că nu este pentru prima dată când cei doi fac de ruşine uniforma pe care o poartă.

Bianca Sînziana, vânzătoare magazin: După ce a dat cu omul respectiv de pământ, a venit la mine să mă legitimeze fără un motiv anume. Spunându-mi că nu am mască, el venind fără mască la mine.

Comportamentul polițiștilor locali a fost aspru sancționat de cetăţeni.

”Aşa ceva e inadmisibil. Un poliţist să îmbrâncească un cetăţean.”

”Poliţia, in general, ar trebui să ne ocrotească, să ne protejeze. Greşit comportamentul poliţistului.”

Simona Vasiac, reporter Observator: Pentru că nu au fost în slujba cetăţenilor, cei doi poliţişti locali urmează să fie băgaţi luni în comisia de disciplină.

Cei doi poliţişti riscă acum să-şi piardă locul de muncă
Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Lucrătorii specializaţi ai Poliţiei Municipiului Baia Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă

Polițiștii au deschis un dosar penal şi vor să afle acum dacă echipajul de la locală se afla în zonă la solicitarea locatarilor sau doar în patrulare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și