Poliţiştii vor fi prezenţi şi vor acţiona atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către locaşurile de cult, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Pentru ca Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului să fie petrecută fără evenimente neplăcute, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să aveţi în vedere câteva măsuri de autoprotecţie:

Atunci când opriţi, fie şi doar pentru un scurt popas, nu lăsaţi cheile în contact şi asiguraţi-vă că aţi închis portierele şi geamurile. Obiectele de valoare lăsate la vedere în maşină (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoţi.
Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime.

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!
Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera.

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

Învăţaţi-i pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asiguraţi-vă că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112! Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și