„Antrenamentele sau exerciţiile comune între armata belarusă şi grupul Wagner sunt, fără îndoială, o provocare”, a spus secretarul Comitetului de Securitate al Poloniei, Zbigniew Hoffmann.

Decizia a fost luată, miercuri, de Comitetul de Securitate al țării, în cadrul unei reuniuni, a precizat Hoffmann. „Comitetul a analizat posibilele ameninţări, cum ar fi dislocarea unităţilor Grupului Wagner. Prin urmare, ministrul apărării naţionale, preşedintele Comitetului, Mariusz Blaszczak, a decis să mute formaţiunile noastre militare din vestul în estul Poloniei", a afirmat oficialul polonez.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a fost prezentat, miercuri, într-o înregistrare video în care le urează bun venit luptătorilor săi în Belarus, spunându-le că nu vor mai participa deocamdată la războiul din Ucraina, dar ordonându-le să-şi adune forţele pentru Africa, timp în care vor antrena armata belarusă.

Joi, Ministerul Apărării de la Minsk a declarat că mercenarii Wagner au început să antreneze forţele speciale belaruse într-un poligon militar situat la doar câţiva kilometri de graniţa cu Polonia.

Oamenii care locuiesc în apropierea graniţei Poloniei cu Belarus au declarat joi că au auzit tiruri şi elicoptere, agravându-le temerile că războiul din Ucraina va ajunge până la ei.

Ministrul Apărării din Polonia, Mariusz Blasczak, declarase deja la începutul acestei luni că Polonia a început să mute peste 1.000 de soldaţi în estul ţării. De asemenea, la începutul lunii iulie, Polonia a declarat că va trimite 500 de poliţişti pentru a consolida securitatea la graniţa cu Belarus.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și