Majoritatea acestor tancuri au trecut deja graniţa ori sunt în drum spre Ucraina, conform agenţiei IAR.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a confirmat zilele trecute livrarea unui număr substanţial de tancuri către armata ucraineană, fără a da cifre.

La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat că, de când a început războiul ruso-ucrainean, Polonia a oferit Ucrainei un ajutor militar evaluat la circa 1,5 miliarde de euro.

Într-o discuţie cu presa poloneză la Kiev, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit ”Poloniei şi poporului polonez pentru sprijinul fără precedent faţă de Ucraina şi ucraineni”, referindu-se nu doar la ajutorul militar, ci şi la primirea a peste trei milioane de refugiaţi ucraineni în Polonia.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vinerea trecută că ţara sa are în vedere să furnizeze tancuri Poloniei, pentru ca în schimb aceasta din urmă să transfere din stocul său Ucrainei tancuri T-72 de concepţie sovietică, aflate deja în dotarea armatei ucrainene şi pe care militarii ucraineni ştiu să le folosească.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a avertizat joi Occidentul să nu ”pompeze” arme în Ucraina, sau în alte ţări, precum Georgia sau Republica Moldova, întrucât astfel de acţiuni ”ameninţă securitatea continentului şi provoacă instabilitate”. El a răspuns astfel la o întrebare a presei despre o declaraţie a şefei diplomaţiei britanice, Liz Truss, care a sugerat că este esenţial ca nu doar Ucraina să fie aprovizionată cu arme grele, ci şi Republica Moldova, Georgia şi ţările Balcanilor Occidentali, relatează Agerpres.


Preluare: G4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și