"N-am aflat nimic altceva decât că există şase sesizări ale ANI şi am văzut că au fost împărţite foarte echitabil: două - două - două. Sper totuşi că nu acest criteriu a fost luat în vedere. Aşa s-au lucrat dosarele. Eu nu pot să spun nimic altceva decât că există nişte prevederi şi proceduri legale şi că nu consider pe nimeni prezumat vinovat până nu se termină toate procedurile. Nu cunosc niciun fel de detaliu şi, ca prim-ministru, evident că nu o să mă pot pronunţa niciodată foarte mult în concret", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă la Strasbourg.

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu (PSD), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2008 - martie 2009. Tot în stare de incompatibilitate a fost declarat prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, deoarece deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul a două societăţi comerciale. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, liberalul Aristotel Căncescu, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI, deoarece a deţinut simultan şi calitatea de reprezentant în AGA al unei societăţi comerciale.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării europarlamentarului PDL Theodor Stolojan pentru fals în declaraţii, deoarece acesta nu a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate în 2012 acţiunile deţinute la Transgaz Mediaş.

ANI a sesizat, totodată, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în vederea cercetării lui Florin Aurelian Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezent deputat PDL, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Tot miercuri, ANI a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 787.246 lei (aproximativ 180.300 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de primarul sectorului 5, social-democratul Marian Vanghelie.


Preluare: www.agerpress.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și