Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, că, începând cu 1 august, va dona echipei de baschet a Clubului Steaua diferența de salariu primită prin "faimoasa ordonanță", până la adoptarea noii legi a salarizării pentru toți angajații din sectorul public.
"Am luat decizia personală ca începând cu data de 1 august să donez diferența de salariu primită prin "faimoasa ordonanță" către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă după mulți ani din nou într-o competiție europeană). Așa am sufletul împăcat și fac și un gest simbolic de sprijin pentru echipa și sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani", a scris prim-ministrul pe rețeaua de socializare.
El subliniază că nu s-a răzgândit în privința majorării indemnizațiilor pentru demnitari și consideră că adoptarea acestei ordonanțe este un lucru "corect".
"Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (președinte, președinții Parlamentului, miniștrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puțin egal cu alți funcționari din subordine și relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar, la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în același timp cu salariile celorlalți angajați din sectorul public. Așa că pot să mai aștept până vom adopta noua Lege a salarizării! (...) Comentariile "Propagandei" și demagogia unor consilieri prezidențiali care criticau pe la TV măsura și acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat îmi sunt în acest caz total indiferente", a adăugat premierul Victor Ponta.
Ordonanța de Guvern 14/2015, act normativ adoptat de Executiv în ședința din 8 iulie, stabilește creșteri ale indemnizațiilor pentru înalții demnitari începând cu 1 august, fiind publicată în Monitorul Oficial din 11 iulie 2015. Anexa la OG 14/2015 stabilește că președintele României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și prim-ministrul vor avea o indemnizație brută de 21.540 de lei. Totodată, vicepremierul va avea o indemnizație lunară brută de 20.000 de lei.
De asemenea, potrivit actului normativ, vicepreședinții, secretarii și chestorii Senatului și Camerei Deputaților, consilierii prezidențiali, miniștrii, secretarul general al Guvernului, șeful Cancelariei primului-ministru, Avocatul Poporului, președintele Consiliului Legislativ, președintele Curții de Conturi și șefii de servicii de informații — SRI, SIE, STS și SPP — vor avea o indemnizație lunară de 19.055 de lei brut.
Rectificarea de buget aprobată de Guvern în ședința de marți include și bugetarea ordonanței care prevede creșterea indemnizațiilor pentru înalții demnitari.
Preluare: AgerPres