Cea mai bună oportunitate pentru cele două ţări este de a lucra împreună, de a-şi uni eforturile pentru a adera la spaţiul Schengen şi a spori absorbţia fondurilor europene, a spus şeful guvernului român.

Cei doi premieri au discutat subiecte de interes comun, precum proiecte din domeniul energiei şi infrastructurii, aderarea la Schengen sau Mecanismul de Cooperare şi Verificare (instituit la aderarea României şi a Bulgariei la UE, în ianuarie 2007). Ei au convenit că în următoarele luni vor organiza un forum bilateral la nivel înalt, cel mai probabil în formatul unei şedinţe comune a celor două guverne. Oreşarski a precizat că aceasta va avea loc cel mai probabil la Varna.

Victor Ponta a fost singurul şef de guvern străin prezent la şedinţa Consiliului Partidului Socialiştilor Europeni (PES) care a avut loc sâmbătă în capitala bulgară. Apariţia sa a provocat interes printre reprezentanţii presei bulgare. Din delegaţia română la forum au mai făcut parte ministrul Mediului, Rovana Plumb, şi eurodeputata Corina Creţu, vicepreşedinte al grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și