Protestul spontan a inceput in jurul orei 9.30, atunci cand mai multi salariati din cadrul oficiilor postale s-au strans in sediul judetean, cerand sa dialogheze cu directorul, pentru a-si putea exprima nemultumirile. Oamenii s-au revoltat dupa ce ieri, 29 aprilie, au aflat ca salariile le vor fi injumatatite ca urmare a reducerii normei de lucru.

„Cei de la protest sunt salariati care nu sunt in programul de lucru, ci in schimbul doi. Sunt total nemultumiti de masurile pe care administratia doreste sa le ia, respectiv reducerea normelor de lucru, in judetul Maramures, pentru aproximativ 300 de oameni, carora le va fi diminuata norma de lucru cu 2 pana la 4 ore. Practic, in Baia Mare, undeva la 100 de oameni vor avea jumatate de norma”, a declarat liderul Blocului National Sindical Maramures, Marcel Giurge.

Dupa ce va fi aplicata reducerea normei de lucru, salariatii vor ramane cu aproximativ 500-750 de lei salariu. „Vor sa ne reduca orele de munca, in functie de cata cantatitate de munca avem. Vor sa ne reduca pe 6 ore sau chiar 4 ore. Foarte multe oficii postale vor sa fie desfiintate si ne va fi foarte greu sa traim din jumatate din salariu sau din 75 % din venit, tinand cont ca avem un volum mare de munca”, a reclamat una dintre angajatele care a luat parte la protestul spontan de azi.

Protestatarii nu au primit un raspuns multumitor din partea conducerii sucursalei judeten, care a refuzat orice dialog cu reprezentantii presei, trantindu-le usa in fata. Potrivit sindicalistilor, dupa Sarbatorile de Pasti, in orice moment poate izbucni un alt conflict spontan, angajatii amenintand cu intreruperea lucrului in situatia in care revendicarile lor nu vor fi luate in calcul de catre sefii companiei.

La finele lunii februarie, postasii maramureseni au pichetat Palatul Administrativ din Baia Mare, purtand masti chirurgicale pe fata si acuzand conducerea de la Bucuresti ca incearca sa ingradeasca dreptul la proteste al salariatilor. Miscarea de strada a sindicalistilor a fost declansata atunci de anuntul referitor la aplicarea unor restructurari in randul angajatilor, procedura care ar fi generat punerea pe liber a 100 de salariati din cei 600 existenti la nivelul judetului Maramures.


Preluare: www.emaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și