INGREDIENTE:

Blat I:

4 oua
1 lingura apa rece
4 linguri faina
1 lingura cacao
4 lingura zahar
1 lingurita praf de copt
praf de sare

Blat II:

4 oua
1 lingura apa
4 linguri zahar
4 linguri nuca cocos
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
praf de sare

Crema I:

200 ml lapte de cocos ( 1 cutie)
2 linguri faina
200 gr nuca cocos
4 linguri zahar

Crema II:

200 gr mascarpone
200 ml frisca
3 linguri zahar

Extra :
150 gr gem de caise (sau alt gem acrisor)

MOD DE PREPARARE

Este foarte important sa folositi doua tavi de aceiasi dimensiune . Daca nu aveti doua tavi la fel atunci blaturile le faceti pe rand si se coc in aceiasi tava.

Blat I :

Separam ouale avand grija sa nu ajunga galbenus in albus.
Pentru a se bate mai bine albusurile, castronul in care urmeaza sa le batem il putem face cu lamaie pe pereti si pe fund si apoi sters cu un prosop de hartie . Astfel vom inlatura orice urma de grasime de pe vas si albusul se va bate bine .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu sarea si zaharul adaugat treptat. Trebuie sa fie o spuma pufoasa si ferma.
Adaugam galbenusurile, faina ,apa, praful de copt si cacao amestecand usor de sus in jos pana la incorporare totala .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.
Cand este copt in lasam putin la racit in tava dupa care il mutam pe un suport .

Blat II:
Procedam exact ca la primul blat doar ca in loc de cacao punem nuca de cocos si doar 2 linguri de faina .
Lasam blaturile sa se raceasca pentru a le putea taia mai usor.

Crema I :
Intr-o cratita punem faina , zaharul si turnam laptele de cocos amestecand cu un tel. Punem pe foc si fierbem la foc mic pana cand se face ca si o budinca . Luam deoparte si lasam sa se raceasca . Acum este momentul sa gustati sa vedeti daca este suficient de dulce . Daca doriti mai dulce mai puneti zahar si amestecati energic pana la dizolvare . Adaugam nuca de cocos si omogenizam . Lasam la racit .

Crema II:
Am facut crema a doua pentru a acoperii prajitura.
Batem mascarponele cu zahar pana cand se dizolva si adaugam smantana de frisca . Continuam sa mixam pana cand se intareste crema frisca si avem o crema ferma .
In jumate eu am pus dulceata de caise , dar nu este obligatoriu .
Punem la frigider pana cand terminam de asamblat prajitura

Asamblare:

Blaturile reci le aducem la acelasi nivel . Probabil blatul de cacao va fi putin mai inalt decat cel cu cocos .
Impartim blaturile in jumate si fiecare jumate in alte 3 , sa obtinem 8 fasii de marime aproximativ egale .
Luam prima fasie din baltul de cacao si o ungem pe o parte cu prima crema (2 linguri de crema pe felie), o asezam pe un platou si venim cu a doua bucata, din blatul de cocos si lipim de prima .Urmeaza bucata 3 din baltul de cacao pe care o ungem cu 2 linguri de crema si lipim , apoi vine bucata 4, din blatul de cocos si asa mai departe pana ajungem la bucata 8 de cocos.
Peste prima jumate din blaturi punem gemul de caise si aducem si a doua jumate de blat unse cu crema .

Peste punem Crema II si ornam dupa plac .


Preluare: bucataras.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și