Usoara, cu blat pufos, usor umed, cu gust acrisor de fructe si incredibil de cremoasa, completata delicat de fulgi de ciocolata amaruie.
Ingrediente (pentru 24 bucati)
pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
12 linguri faina
300 gr coacaze rosii
pentru crema:
500 ml frisca lichida
500 gr branza cremoasa
100 gr zahar pudra
esenta de vanilie
1 plic gelatina
pentru decor:
100 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Batem albusurile pana devin batoase, apoi adaugam zaharul si mixam pana optinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Adaugam vanilia si omogenizam compozitia.
Adaugam faina si amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o nivelam (dimensiuni tava 32*35).
Deasupra presaram coacazele astfel incat sa acoperim toata suprafata prajiturii.
Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor pe margini. O lasam deoparte sa se raceasca.
Batem frisca (rece din frigider) pana devine ferma. Adaugati zaharul pudra si bateti pana devine tare. Atentie, daca o bateti mai mult decat este necesar se va transforma in unt.
Adaugam branza.Indiferent de marca e neaparat nevoie sa fie cremoasa. Ar merge inlocuita si cu mascarpone, dar gustul nu va mai fi acelasi.
Amestecam frisca cu crema de branza si vom obtine o crema ferma şi adăugaţi gelatina. Nu adaugati gelatina calda in crema fiindca se va taia. Nu fierbeti gelatina fiindca isi va pierde proprietatile.
Intindem crema peste blat apoi nivelam.
Radem deasupra ciocolata amaruie.Daca nu agreati ciocolata amaruie puteti pune orice alta marcă va este pe plac.
Dam la rece pentru doua-trei ore apoi o taiem cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge de fiecare data.
Pentru reteta in imagini dati click pe SURSA articolului.
Preluare: caietulcuretete.com