Reprezentanții Praktiker au precizat însă că operațiunile din țările în care retailerul este prezent, inclusiv România, nu vor fi afectate, potrivit romania-insider.com.

Problemele Praktiker au apărut după ce vânzarea unei subsidiare din Luxemburg a eşuat, iar titlurile grupului s-au prăbușit, joi la bursa din Frankfurt cu peste 70%.

În același timp, negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finanţare au eşuat miercuri seară, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinanţarea.

Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 190 milioane euro, faţă de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro în 2011. Veniturile Praktiker au scăzut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.

Și vânzările Praktiker în România au scăzut cu 6,5% în primul trimestru, la 21,6 milioane de euro.

Și asta după ce anul trecut, vânzările retailerului în țara noastră au scăzut cu 6,6%, la 142,3 milioane de euro, potrivit mediafax.ro.

Casa de Insolvență Transilvania a anunțat încă din luna martie, în cadrul unei analize, că bricolajul se va număra printre domeniile care se vor confrunta cu dificultăți financiare, care ar putea genera mai multe insolvențe în 2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și