Vizita sefului Camerei Deputatilor, inceputa ieri, 2 mai, este una privata, insa Zgonea a dat asigurari ca echipa sosita in Maramuresul istoric, pentru Sarbatorile de Pasti, intentioneaza sa faca lobby pentru ca judetul sa beneficieze de fodurile necesare infrastructurii, in perioada 2014-2020. “Din pacate, nimeni nu a cuantificat si nu a spus cati bani produce un judet pentru bugetul de stat si ce fonduri se intorc inapoi. Trebuie sa vedem daca echilibrul este corect si daca modul in care se distribuie aceste resurse financiare este pus in balanta”, a subliniat Zgonea.

Potrivit lui, ideea regionalizarii a pornit tocmai de la acest principiu de impartire a bugetului in functie de productie si de necesitati. “La dumneavoastra este putin mai complicat pentru ca epicentrul este la Cluj, iar la Cluj s-au facut investitii mai mari decat fondurile care au mers la bugetul de stat. Am speranta ca cei de la Cluj vor vedea aceasta zona cu respect si apreciere si vor intelege ca investitia in infrastructura din Maramures este importanta”, a comentat parlamentarul, subliniind ca judetul trebuie sa aiba in continuare recunoastere pentru mestesuguri, traditii si turism.

Delegatia deputatilor social-democrati a vizitat ieri societatea sigheteana Plimob, dar si Muzeul Victimelor Comunismului, respectiv Cimitirul Vesel din Sapanta. “Este o zona recunoscuta pentru traditii si am ales sa venim cu familiile in Maramures. Vom fi prezenti la slujba de Inviere, la Manastirea Barsana”, a mai adaugat presedinte Camerei Deputatilor.

Din grupul parlamentarilor veniti in vizita face parte si liderul grupului PSD din camera inferioara a parlamentului, Marian Neacsu. Acesta, impreuna cu restul delegatiei, s-au intalnit atat cu prefectul de Maramures, cu numerosi parlamentari locali, cat si cu primari maramureseni, care au profitat de prezenta lor in judet pentru a le prezenta problemele cu care se confrunta si pentru a le cere sprijin in sustinerea proiectelor locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și