Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian a participat azi, 30 septembrie 2013, ora 10 la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, desfaşurată în sistem videoconferinţă, sub conducerea primului ministru Victor Ponta. Tema şedinţei a vizat pregătirea structurilor pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă provocate de manifestarea fenomenelor meteorologice şi hidrologice prognozate în viitorul apropiat.

La nivel judeţean au participat la videoconferinţă prefectul Anton Rohian, subprefectul Pamfil Bercean, inspectorul şef al I.S.U Maramureş colonel Ioan Pop, precum şi membri Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cu această ocazie, primul ministru Victor Ponta a cerut prefecţilor şi factorilor responsabili, o conlucrare eficientă în vederea prevenirii şi gestionării cu responsabilitate a situaţiilor de urgenţă ce se pot produce. Acesta a solicitat de asemenea, o evaluare a contractelor cu firmele care asigură deszăpezirea, precum şi începerea pregătirilor pentru sezonul de iarnă.

Discuţiile s-au axat în principal pe avertizările meteorologice de cod galben şi portocaliu din aceste zile, emise pentru mai multe judeţe din sud- vestul şi sud- estul tarii. De asemenea, vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat autorităţilor judetene şi locale să identifice zonele cu potenţial major de risc, să identifice eventuale adaposturi pentru sinistraţi care să fie aprovizionate cu apa, alimente şi medicamente de strictă necesitate.

Prefectul judetului Maramureş Anton Rohian , în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă a cerut celor prezenţi la şedinţă seriozitate şi responsabilitate în executarea intervenţiilor. Acesta a avertizat primarii să se ocupe de curăţarea canalelor, şanţurilor şi rigolelor pentru a evita producerea de inundaţii în cazul ploilor abundente. De asemenea, prefectul Anton Rohian a solicitat o situaţie a pregătirilor de iarnă la nivel de judeţ, aspecte ce urmează a fi analizate în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care se va desfaşura zilele următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și