Cei care au primit ordine de chemare la unitatile militare sunt locuitori ai Botosaniului care au efectuat stagiul militar obligatoriu, scrie Botosaneanul.ro

O evidență clară a rezerviștilor din județul Botoșani este deținută de Centrul Militar Județean, structura care a și emis ordinele de chemare. Oficial, aceste convocări se efectuează pentru verificarea situației rezerviștilor în vederea actualizării bazei de date.

Consiliul Județean Botoșani a adoptat o hotărâre prin care s-a alocat o sumă de bani în caz de necesitate. Mai mult decât atât, unii botoșăneni care au efectuat stagiul militar obligatoriu, au primit ordine de chemare la unitățile militare sau la alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naționale şi Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, se pare că rezerviștilor li s-ar fi solicitat și acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate.

Șeful Centrului Militar Județean, contactat telefonic de Botosaneanul.ro, fiind plecat la Iași, a ocolit un răspuns clar cu privire la instruirea programată pentru începutul lunii viitoare.

"Nu este nimic oficial, sunt doar zvonuri. Pentru mai multe informații ar trebui să luați legătura cu Ministerul Apărării Naționale", a spus col. Constantin Ionel Florea, șeful CMJ Botoșani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și