În urma recrutării a doi medici urologi, Dr. Mariș Cristian și Dr. Vlad Valentin și a achiziției de aparatură medicală modernă:
1. Sistem de endoscopie joasă și înaltă, endoscopie 2D Full HD 4K cu sistemul endoscopic Karl Storz
2. Laser litotriție,
la Spitalul Municipal Sighetu Marmației se efectuează în premieră intervenții chirurgicale de:

Citoscopie, uretroscopie, uretromie, rezecție tumori vezicale (TUR-V), rezecție prostatica (TUR-P), Litotriție Punch – petru piatră uretrală și renală, montare/suprimare stend uretral, altfel spus, pe înțelesul tuturor este vorba de intervenții fără tăietură de scoatere a tumorilor din vezica urinară, de spargere și scoatere a pietrelor din vezică, scoaterea țesutului prostatic endoscopic prin canal, spargerea pietrelor și scoaterea acestora din ureter și rinichi cu laser, rezolvarea endoscopică a îngustărilor de pe uretră, exploatarea uretrei cu camera video-proceduri moderne minim invazive.

Chirurgia minim invazivă oferă operatorului o vizibilitate excelentă și o mare precizie a gestului chirurgical, care devine astfel nesângerând sau cu sângerare minimă comparativ cu operațiile clasice. Durerile minime postoperatorii și implicit necesarul redus de analgezice, perioada scurtă de spitalizare și reintegrarea socio-profesională rapidă fac din chirurgia minim invazivă o opțiune importantă pentru pacientul urologic tot mai informat asupra alternativelor sale terapeutice.

Felicitări celor doi medici specialiști și echipei!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și