La competitie vor putea participa si pilotii care au masini mai slabe din punctul de vedere al performantelor, pentru acestia fiind creata o grupa speciala. In cadrul Grupei H, taxele vor fi mai mici si se vor putea inscrie toti cei care au un atestat de pilot si o masina de teren cu care poate fi parcurs un astfel de traseu.

„Vor veni participanti din partea uzinelor, BMW s-a inscris deja, si vor veni cu masinile cu care au castigat Dakarul. Spre satisfactia noastra, ca maramureseni, Stephane Peterhansel tine sa vina pe motocicleta, vrand sa arate ca e la fel de bun si pe motocicleta ca si la volan”, a mai spus Claudiu Muresan.

Printre participanti se va numara si castigatorul de anul acesta al Raliului Zapezii de la Cavnic, care, ambitionat de succesul obtinut, isi va incerca puterile intr-o competitie de top. Desi este primul concurs de acest gen la care participa, iar timpul de antrenament este scurt, maramureseanul spune ca este pregatit sa piloteze la limita.
„Eu sper sa fac o impresie cat mai buna si sa obtin rezultate care sa ma promoveze si pe mine ca persoana, dar si zona noastra. Sa nu uitam ca reprezint si Maramuresul. De mic copil am fost pasionat de masini si imi place foarte mult sa conduc cu viteza mai ridicata pe orice teren”, a povestit Horia Chirigut.

La competitia din Maramures sunt asteptati sa participe aproximativ 80 de concurenti la cele trei categorii: auto, moto si quad. Dorinta organizatorilor este ca in viitor in Maramures sa se desfasoare doua curse automobilistice de talie internationala, una vara, iar cealalta in cursul iernii.


Preluare: emaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și