O înregistrare video postată pe pagina de Facebook a premierului îl prezintă pe Orban când depune un singur trandafir alb, în jurul căruia era legată o panglică în culorile naţionale ale Ungariei, la mormântul lui Jozsef Bara din Satu Mare.

Ofiţerul de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, a declarat pentru MTI că premierul a vizitat vineri după-amiază cimitirul sătmărean.

Bara, 47 de ani, a murit în Izsak, sud-estul Ungariei, la 8 aprilie, după ce a fost reţinut la o secţie de poliţie din localitate. Cei doi poliţişti sunt bănuiţi că l-ar fi bătut pe Bara, care fusese reţinut sub suspiciunea de a fi furat o drujbă.

Şeful poliţiei ungare, Karoly Papp, a condamnat faptele, dar a refuzat să dea mai multe detalii pe motiv că este în curs de desfăşurare o anchetă penală.

Cei doi poliţişti despre care se crede că l-au omorât în bătaie pe Bara au fost concediaţi.

Vizita lui Orban la cimitir a survenit după publicarea, miercuri, în Magyar Nemzet, a unei scrisori deschise către premier a filosofului Gaspar Miklos Tamas. În scrisoare, Tamas le cerea lui Orban şi preşedintelui ţării, Janos Ader, să depună o floare la mormântul lui Bara.

Un răspuns la această scrisoare, semnat sub pseudonimul „Netuddki” - care în traducere aproximativă înseamnă „Nu trebuie să ştii cine sunt eu” - a fost publicată în ediţia de sâmbătă a cotidianului Magyar Nemzet. „Dragă Gaspar... ţi-am urmat sfatul. Ca s-o spun pe aia dreaptă, ar fi trebuit să mă gândesc chiar eu la asta... În orice caz, am făcut-o”, scria Netuddki în mesajul său.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și