Invitat la eveniment este Jim Boumelha, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, cea mai mare organizaţie a ziariştilor din lume.

Temele care vor fi abordate în cadrul dezbaterii sunt: ”Instituţiile media publice. Finanţare şi perspective strategice”, ”Rolul mass-media în societate. Utilitatea implicării statului în reglementările mass-media”, ”Mass-media: public versus privat. Concurenţă sau parteneriat”, ”Dialogul social în mass-media. Importanţa sa în perioada de criză economică”.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe oficiali ai statului român, europarlamentari, preşedinţi ai organizaţiilor sindicale, patronale şi profesionale din domeniul mass-media, directori ai instituţiilor publice şi private din presă, jurnalişti şi reprezentanţi ai corpului didactic din facultăţile de profil.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este cel mai important furnizor de ştiri şi fotografii de presă din România, continuatoarea primei agenţii române de presă, înfiinţată în 1889. AGERPRES furnizează ştiri pentru toate mass-media din România şi pentru cele mai importante agenţii internaţionale de ştiri din lume, precum şi pentru agenţiile europene. În afară de ştiri şi fotografii, AGERPRES oferă servicii de monitorizare de presă - internă şi externă - principalelor instituţii publice din România, precum şi firmelor româneşti. Prin cele peste 600 de ştiri şi sute de fotografii de presă din actualitatea internă şi externă transmise zilnic, AGERPRES este singurul intermediar prompt şi corect între eveniment şi mass-media, fiind astfel un model de profesionalism în mediul jurnalistic. AGERPRES oferă publicului interesat acces la cea mai importantă arhivă de imagini din România, precum şi la una din cele mai bogate arhive documentare de presă. AGERPRES este membru în European Alliance of News Agencies (EANA), în Association of Balkan National Agencies (ABNA) şi Black Sea Association of National News Agencies (BSANNA).

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor este cea mai mare organizaţie a jurnaliştilor din lume, reprezentând peste 500.000 de ziarişti din mai mult de 117 state.

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind este organizaţia sindicală reprezentativă a jurnaliştilor din România. Peste 9.000 de angajaţi care lucrează în industria mass-media din România sunt membri ai sindicatelor din presa scrisă, radio, televiziune, edituri, tipografii şi difuzare, afiliate la FRJ MediaSind.


Preluare: AgerPress

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și