Recent ni s-a impus un nou număr de imigranți ce trebuiesc primiți, aproximativ 4837, mult mai mult decât cifra vehiculată inițial. Într-un timp foarte scurt, numărul a crescut exponențial iar consecințele vor avea implicații majore.

Marea problemă în această situație o reprezintă pasiviatea autorităților și în special a premierului Ponta cât și a președintelui Iohannis. Dacă primul este perfect de acord să vină în țară toți acei oameni, al doilea surprinde printr-o lipsă de coerență și un prodund dezinteres. Inițial, conform spuselor lui Iohannis, România era capabilă să gestioneze sosirea a 1700 de refugiați, constatăm azi cu stupoare că tot el vine și spune că am putea primi și 10.000 de străini, rămâne de văzut ce facem cu ei.

Această incosecvență a președintelui naște mari semne de întrebare, fie avem de aface cu o incompetență și nepăsare ori există o complicitate a lui Iohannis la interesele altor state, în detrimentul național.

Conform liderilor europeni, valul cel mare de imigranți încă nu a venit, mă întreb oare ce va face România în această situație ? Se va ajunge la o instabilitate ce ne va dăuna mai mult decât se crede acum. Toate aceste cote trebuiau concepute în funcție de performanța economică a statelor și de capacitatea acestora de a-i integra pe acești oameni.

Uitându-ne la țara noastră, vedem extrem de ușor că problemele ce trebuiesc urgent rezolvate se rezumă la infrastructură, educație, sănătate și nici pe departe chestiunea refugiaților. Bugetul național este și așa unul redus, incapabil să satisfacă nevoile românilor, darămite să fie utilizat și pentru ajutorarea unor mii de srăini.

Situația județului Maramureș este una cu atât mai delicată întrucât datorită centrului de la Șomcuta ne vom confrunta în mod direct cu toate aceste probleme.

Cum va arăta o localitate ce numără acum aproximativ 7000 de suflete cu încă 1000 de oameni total străini de tot ce înseamnă limbă, cultură și valori locale ? Pe lângă faptul că nu există spațiu locativ pentru un număr așa de mare, unde vor lucra și dacă se vor integra, nimeni nu mai știe.

Pozițiția noastră, a celor din Mișcarea Populară, cât și a lui Traian Băsescu, persoană ce reprezintă vocea vehementă a voinței populare cu privire la refuzul acceptării acestor străini, este că dincolo de solidaritatea față de refugiați, ușa României nu poate fi deschisă pentru imigranți economici și cu siguranță nu pentru un număr atât de mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și