O singura sesizare privind alimentele traditionale de Pasti a fost inregistrata in ultimele zile la Protectia Consumatorilor. Reclamatia a venit din partea Directiei Sanitar Veterinare. Inspectorii sanitar veterinari au sesizat in Vinerea Mare ca vanzatorii de miei insala la cantar clientii. Informatia nu a putut fi insa confirmata sau infirmata, pentru ca reprezentantii de la Protectia Consumatorilor au constatat ca cei reclamati erau persoane fizice la care nu s-au putut face verificari. Doar daca era vorba despre persoane fizice autorizate sau agenti economici puteau fi realizate controalele, a declarat comisarul sef adjunct al CJPC Maramures, Olivia Ardelean.

In rest, celelalte sesizari au vizat produse nealimentare si prestari de servicii. O maramureseanca a reclamat in aceste zile la Protectia Consumatorilor ca nu este multumita de modelul rochiei de mireasa. Reclamanta arata ca si-a comandat rochia, a achitat chiar si un avans, insa ulterior a constatat ca nu-i mai place modelul. Comisarii de la Protectia Consumatorilor au precizat ca in aceste conditii n-au putut sa intervina in favoarea reclamantei, pentru ca n-a fost vorba de vina vanzatorului.

Tot in minivacanta de Pasti, un consumator a sesizat ca a cumparat bere dintr-un supermarket din Baia Mare, iar pretul de la raft nu era acelasi cu tariful perceput la casa. Sesizarea s-a dovedit neintemeiata, pentru ca s-a constatat ca nu exista o diferenta de preturi in cazul produsului respectiv.

Tot la Protectia Consumatorilor s-a primit si o sesizare prin care era semnalat faptul ca la parterul unui bloc din Baia Mare functioneaza un bar, iar vecinii au fost deranjati de zgomotul din local. Reclamantii cereau verificarea autorizatiei barului respectiv. “Noi nu putem decat sa verificam daca exista autorizatie. Autorizatia e eliberata insa de alte institutii abilitate”, a punctat comisarul sef adjunct al CJPC Maramures, Olivia Ardelean.

Comisarii de la Protectia Consumatorilor Maramures nu exclud insa ca in urmatoarele zile sa primeasca mai multe reclamatii, pentru ca multi dintre maramureseni nu au stiut ca institutia asigura permanenta si in zilele de sarbatoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și