Astfel, potrivit legii, în maximum 90 de zile, de când instanţa s-a pronunţat cu privire la contestaţia depusă de fostul primar, în comuna maramureşeană vor fi organizate alegeri parţiale.

Filmul demiterii primarului din comuna Săpânţa a început în primăvara acestui an când Gheorghe Stan a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus pe drumurile publice cu permisul suspendat. |n acest sens, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a emis ordinul privind încetarea mandatului de ales local, ordin care imediat a fost contestat. Abia zilele trecute magistraţii Tribunalului Maramureş au dat o soluţie în urma contestării, respingând acţiunea fostului primar. „Potrivit legislaţiei în vigoare, în termen de 90 de zile vor fi organizate alegeri parţiale. Trebuie să primesc înştiinţarea de la Tribunal urmează să înaintez Guvernului României situaţia de aici şi propunerea de efectuare a alegerilor. Primarul a rămas demis, astfel pentru stabilirea noii conduceri a primăriei trebuie organizat un scrutin electoral.

Bate vântul în primăria din Săpânţa

Deocamdată, funcţia de primar interimar este asigurată de viceprimarul comunei, Gheorghe Pop, însă prefectul judeţului Maramureş susţine că şi acesta riscă să îşi piardă funcţia. „În comuna Săpânţa, viceprimarul a preluat atribuţiile de primar. Dar, şi vicele are o hibă. Am o înştiinţare care arată că şi el este cercetat. Dar până spune justiţia altceva, pentru mine este un om nevinovat. Eu sper doar să fie de bună credinţă, pentru că l-am instalat cu bună credinţă şi să se ocupe de administraţie, să fie administrator. El, însă, a cerut dizolvarea Consiliului Local. Dar nu cred că ne aflăm în situaţia în care Consiliul Local să fie dizolvat", a arătat prefectul Anton Rohian, care a menţionat că se vor urma paşii legali în astfel de situaţii pentru organizarea alegerilor parţiale, respectiv urmează acea perioadă birocratică de 90 zile. Acesta susţine că primarul interimar a lăsat instituţia fără niciun reprezentant şi a plecat în concediu. „A început şcoala şi reprezentantul primăriei de acolo era plecat în concediu. Practic, bate vântul în primărie. Apoi, nu s-a ocupat nici măcar de listarea cetăţenilor cu drept de vot pentru prezidenţiale. Potrivit legislaţiei trebuie luate măsuri, pentru că este nevoie de un om responsabil în primărie” a mai spus Rohian.

Săptămâna trecută, doar asistentul social al Primăriei a fost de găsit în instituţie, întrucât ceilalţi responsabili erau de negăsit.

Prefectul judeţului Maramureş nu se poate pronunţa dacă alegerile parţiale vor avea loc odată cu scrutinul prezidenţial. „Este o situaţie în care nu pot să mă pronunţ. Această situaţie va fi trimisă la Guvernul României, care v-a stabili în ce condiţii şi când vor avea loc alegerile parţiale” susţine reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul a menţionat că a primit o scrisoare trimisă de un grup de săpânţeni, în care se menţionează faptul că în lipsa primarului demis, a viceprimarului - primar interimar aflat în concediu şi a unui secretar aflat recent în concediu, altcineva deţine frâurile administraţiei locale. Conform prefectului, în cauză ar fi Irina Pop, directorul căminului cultural, care ar avea un program special în incinta primăriei. "Am să merg acolo să vedem dacă într-adevăr este angajata primăriei sau locul ei de muncă este la căminul cutural", a menţionat reprezentantul guvernului în teritoriu, care a spus că va lămuri odată cu această vizită posibilitatea dizolvării Consiliului Local Săpânţa cu primarul interimar Gheorghe Pop, de îndată ce acesta va fi de găsit.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și