Încet, dar sigur, primăria Sighet începe să fie condusă ca un SRL personal al primarului Ovidiu Nemeş. Înainte de iunie anul trecut, Ovidiu Nemeş promitea sighetenilor un Sighet de mâine mai bun, că va fi corect şi transparent în administrarea oraşului. Eu am fost unul dintre susţinătorii înfocaţi, dacă vreţi să mă exprim aşa, al lui Ovidiu Nemeş. La fel ca şi mine, mulţi sigheteni au crezut că Ovidiu Nemeş vine la primărie cu un nou suflu, având vârsta şi dorinţa de a schimba ceva în bine în viaţa noastră.

Dar imediat după alegeri mi-am dat seama că lucrurile nu stau chiar aşa. Eu am înţeles (poate am înţeles greşit, dar aşa am înţeles eu) că încet, încet primăria Sighet se transformă într-un SRL al primarului TIR-ist.

Totul a început prin înlăturarea oamenilor existenţi în funcţii de conducere de prin primărie (competenţi sau nu) şi înlocuirea acestora cu băieţi de casă şi purtători de geantă ai primarului: directori de prin primărie, Gosmara, MaraNord şi Spitalul municipal pot fi doar câteva exemple. Persoanele incomode din primărie au fost epurate şi înlocuite; exemplul domnului Pralea este elocvent – dânsul, fiind văzut de primar ca făcând parte din vechea gardă de-a Mamei Jeni, a fost numit director la noul Centru cultural înfiinţat în oraş, prin desfiinţarea şi distrugerea instituţiilor de cultură. Astfel, Ovidiu Nemeş s-a descotorosit de el. Exemplele pot continua, dar ne-ar prinde Sfântul Crăciun până am detalia.

De ce Primăria este un SRL personal al primarului? Să recapitulăm: primarul face ce vrea în oraş, nimeni nu zice nimic şi nici el nu întreabă pe nimeni: distruge spaţiile verzi, distruge instituţiile de cultură, îşi angajează apropiaţii în tot felul de funcţii. Se comportă de parcă Sighetul ar fi moşia lui personală, iar noi sighetenii o turmă de oi pe care dânsul o mână şi o adună după bunul lui plac.

Azi mi-a atras atenţia un articol din ziarul electronic ZIARMM.RO, în care se arăta cum primarul TIR-ist toacă banii publici, banii noştri, ai sighetenilor, pe tot felul de deplasări şi excursii pentru aplaudacii şi băieţii de mingi ai primarului. Ultima escapadă de acest gen o reprezintă excrusia organizată în Franţa, cu câţiva funcţionari din primărie şi cu câţiva consilieri. Dacă tot doreşte dl. primar să îi trimită pe apropiaţii lui în excursii, de ce nu o face pe banii domniei sale, că doar are de unde: după cum scriau cei din Caţavencii, primarul tocmai s-a îmbogăţit cu peste 400.000 euro din despăgubiri cu terenul retrocedat de domnia sa tot domniei sale, direct sau prin interpuşi, totul cu ajutorul doamnei deputat Cornelia Negruţ (la acea vreme, vicepreşedinte la AVAS). Este vorba despre terenul pe care este amplasată actualmente piaţa agro-alimentară din cartierul Cuza-Vodă (despre această afacere vom reveni într-un articol viitor).

Revenind la subiect, s-ar putea să vă surprindă să vă spun că primarul TIR-ist i-a dus în excursie pe cei trei consilieri PDL, vorba aia, duşmanii de moarte ai domniei sale, din punct de vedere politic. De ce? Simplu: de când dl. Vlaşin Sorin a preluat conducerea PSD Sighet, luna prelungită de miere dintre PNL şi PSD este pe terminate. Am observat că la ultimele şedinţe de Consiliu, câţiva consilieri PSD au început să îl ia la rost pe dl. primar, legat de bugetul pe anul în curs. Aşa că primarul TIR-ist se pregăteşte să rupă alianţa cu PSD la nivel local, dacă va fi cazul, şi să îşi formeze o nouă majoritate, bazată pe PNL, UDMR şi... PDL! PP-DD a declarat că nu doreşte să facă alianţă cu actualul primar.

Asta da coloană vertebrală din partea lui Ovidiu Nemeş! Să facă alianţă cu PDL, după ce în campania din vară s-au bătut la cuţite (politic vorbind), iar PDL-iştii l-au pictat pe primar în toate formele în vestitul ziar „Noapte bună Sighet”, difuzat cu două zile înainte de alegeri. Vorba aia, acum să pupi unde la un moment dat ai scuipat.

Oare chiar nicio persoană aflată în diferite funcţii de conducere nu se găseşte să îl înfrunte pe primar? Sau se tem toţi să nu îşi piardă scaunul călduţ pe care s-au aşezat atât de bine...

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și