În acest comntext se lucrează zilele acestea la instalarea și operaționalizarea a două instrumente care vor ușura mult rezolvarea problemelor în interacțiunea cu administrația publică locală, INFOCHIOȘC–ul și DOCUBOX-ul.

Sistemul Docubox, amplasat pe pietonala Corneliu Coposu, lângă intrarea în primărie, reprezintă un serviciu click and collect care conectează cetățenii și instituția Primăriei, fără a mai merge la ghișeu sau a sta la coadă. Cetățenii vor accesa secțiunea Docubox de pe pagina web oficială a primăriei, unde vor putea selecta formularul/documentul necesar, îl vor completa electronic și îl vor transmite. Înregistrarea formularului se va prelua automat, se va prelucra, se va confirma, apoi cetățeanul va fi notificat când poate ridica documentele în original de la Docubox, utilizând un cod numeric sau un QRCode unic.

Terminalul INFOCHIOȘC, amplasat chiar la intrarea principală în instituție, este un instrument de interfaţă cu sistemele informaţionale ale Primăriei, destinate în general cetăţenilor care nu beneficiază de acces la internet şi care, din acest motiv, nu au acces la informaţiile din Portalul WEB al Primăriei. Acesta va putea fi utilizat de către cetăţeni pentru a accesa informaţiile din bazele de date ale subsistemelor de taxe şi impozite şi managementul documentelor.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Titlul proiectului „MARMAȚIA - Strategii și standarde”, Cod SIPOCA 1208/Cod MySMIS2014+ 154289. Valoarea totală a proiectului: 3.421.443,00 lei.

Cele două sisteme vor deveni funcționale începând cu luna decembrie. Până atunci ne vom asigura că informațiile despre modul lor de utilizare sunt diseminate în rândul cetățenilor, atât pe site-ul primăriei precum și în imediata vecinatate a dispozitivelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și