Unul dintre primarii de Maramureş care se declară pentru un mandat de cinci ani este Gavrilă Ropan. Primarul din Coroieni susţine că nu este normal ca un primar să înceapă un proiect şi un altul să îl finalizeze.

„Din punctul meu de vedere, este un lucru bun. Dragnea are experienţă în administraţie şi ştie ce vorbeşte. Dacă pe viitor vrei să accesezi fonduri europene, într-un mandat de patru ani nu ai cum să duci la bun sfârşit proiectele începute. Eu am experienţa Măsurii 322, pe care am început-o în 2008 şi pe care încă nu am terminat-o. Un primar nou are nevoie de timp până se acomodează, până îşi face relaţii. Eu spun că este un lucru bun prelungirea mandatului”, a declarat Ropan.

Primarul din Săliştea de Sus, Ştefan Iuga, susţine ideea comasării alegerilor, dar nu spune nu nici ideii legate de mandatul de cinci ani pentru un primar.

„Cred că ideea comasării alegerilor e bună. Pentru că sunt situaţii în care într-un mandat prinzi şi patru rânduri de alegeri. Ar fi bun un mandat de cinci ani, deoarece măcar ai putea să îţi duci la îndeplinire proiectele pe care le-ai început”, a menţionat Iuga.

Parlamentarul de Maramureş Călin Matei este de acord şi el cu propunerile făcute de Dragnea şi spune că ideea de comasare a alegerilor este una care are logică. Cât priveşte mandatul de cinci ani pentru un primar/parlamentar, Călin Matei spune un da hotărât.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și