Prin Decizia Înaltei Curți se respinge recursul ANI pentru conflictul de interese și totodată respinge recursul Primarului Coman cu privire la incompatibilitate, deci rămâne Decizia finală, definitivă, fără drept de recurs, INCOMPATIBILITATE.
În maxim 30 de zile Coman Vasile își pierde de drept mandatul de primar.

Potrivit comunicatului emis de Agenția Națională de Integritate din luna Mai 2016, în perioada exercitării mandatului, Vasile Coman a semnat două ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L. și MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L. prin care s-a produs un folos material pentru sine și pentru soția acestuia în valoare totală de 4.648,74 lei.

În perioada 22 septembrie 1999 – 27 iunie 2012, COMAN VASILE a deținut funcția de administrator al R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., în prezent deținând calitatea de asociat unic iar soția acestuia a deținut funcția de administrator al MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L, în perioada 06 martie 2002 – 26 noiembrie 2009, în prezent deținând calitatea de asociat unic.

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. a) din Legea 393/2004.

De asemenea, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat trei ordine de plată în beneficiul societăților R.G.HOLZ COMPANY S.R.L., MARWOOD INTERNATIONAL S.R.L., și CONREP S.A., prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, atât pentru sine și pentru soția acestuia cât și pentru o societate comercială cu care s-a aflat în raporturi de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, în valoare totală de 58.757,40 lei.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către COMAN VASILE a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.


Preluare: emaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și