”Ceea ce a contat imens în reacţia pe care am avut-o a fost reacţia de revoltă. Într-un fel, m-am gândit în minutele acelea, în orele acelea la cei 20 şi ceva de ani în care practic de dimineaţa până seara am fost în slujba statului. (...) Am considerat că este profund nedrept şi mai ales nu am dorit să trec prin umilinţele care trebuiau să însemne cătuşe, nu închisoarea în sine... (...) A fost un refuz”, a spus Năstase într-o emisiune televizată.

Acesta a insistat pe precizarea că nu pedeapsa în sine, pe care o consideră ca fiind nedreaptă, l-a condus spre un astfel de gest.

”Am gândit foarte lucid, dar privindu-mă ca şi când m-aş fi văzut dinafară ca pe un personaj care trebuie să dispară pentru că onoarea şi demnitatea, aşa cum le-am înţeles eu de-a lungul anilor, în cele şase decenii, m-au determinat să o fac”, a afirmat fostul premier.

De asemenea, acesta a spus că ”autorul moral al acestei operaţiuni este preşedintele Traian Băsescu”.

”Pentru mine e foarte clar. Autorul moral al acestei operaţiuni, nu numai de anul trecut, ci începând din 2005, a fost Traian Băsescu. Nu am nicio ezitare în a spune acest lucru. Dincolo de această credinţă a mea, mi se pare că destinul meu sau această a doua viaţă pe care cred că am pornit-o în 20 iunie anul trecut nu merită să se concentreze pe aceste chestiuni. (...) Unii îmi vorbeau despre Contele de Monte Cristo şi întoarcerea lui. Nu cred că mai foloseşte cuiva, nu cred că cineva poate să îmi dea înapoi aceste nouă luni sau poate să înoade un destin politic”, a mai spus Adrian Năstase.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și