„În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti care confirmă prezenţa noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie 2021”, a transmis, sâmbătă seară, MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui.

Ambii au fost pasageri ai zborului din Africa de Sud de pe 30 noiembrie. Autoritățile spun că cei doi sunt asimptomatici și se află acum în izolare.

Este așteptat și rezultatul secvențierii sportivului din Baia Mare, în timp ce singura persoană testată pozitiv din Maroc este confirmată cu varianta Delta.

Autorităţile precizează că ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

„Se aşteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și