Maramureșenii trebuie să știe că există o serie de condiții de îndeplinit pentru cei care vor să ajungă în Regatul Unit. Astfel, potrivit MAE, toate persoanele (inclusiv cele vaccinate cu ambele doze) care sosesc în Anglia au obligația efectuării unui test tip PCR sau antigen de depistare a virusului SARS-CoV-2, cu două zile înaintea călătoriei. Această măsură se aplică și minorilor cu vârsta egală sau mai mare de 12 ani. Călătorii care au intrat în contact cu persoane posibil infectate cu varianta OMICRON trebuie să se izoleze pentru o perioadă de 10 zile, indiferent de stadiul vaccinării.

De asemenea, cei care sosesc din Regatul Unit în România trebuie să știe că în perioada 10 decembrie 2021 ora 00:00 – 8 ianuarie 2022 ora 24:00, se vor aplica o serie de măsuri pentru persoanele sosite din UK și anume se instituie carantina (la domiciliu, la locaţia declarată sau spaţiul special destinat) timp de 14 zile pentru persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară și NU prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul naţional (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).DACĂ prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, persoanele nevaccinate și persoanele care nu au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile vor efectua DOAR 10 zile de carantină.

DACĂ NU prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, persoanele vaccinate ori persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, vor efectua 10 zile carantină.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și