Vineri, printul Charles este asteptat sa faca o vizita privata in localitatea mureseana Archita, din comuna Vanatori.Primarul localitatii, Todoran Mihai Vasile, a declarat ca, din informatiile pe care le detine, mostenitorul coroanei regale a Marii Britanii nu se va intalni cu autoritatile locale, fiind vorba despre o vizita privata.

"Printul Charles vine, din cate stiu, in vizita privata. Urmeaza sa viziteze in satul Archita cladirea fostului camin cultural, care a fost retrocedata si apoi concesionata de la Consistoriul Evanghelic de o ruda a sa, care a renovat-o. Din cate am inteles, ar urma sa se consulte cum sa o compartimenteze, intrucat se doreste ca acolo sa functioneze fundatia care se ocupa de activitatile printului in toata Transilvania", a spus Todoran.

In cursul vizitei private, Printul Charles ar urma sa mearga si la Valea Zalanului si Viscri.

Printul Charles a fost in Transilvania de mai multe ori, in ultimii ani, in vizite private, in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov. Ultima vizita a Printului Charles in Romania a avut loc in iunie anul trecut, cand a mers in localitatile Apold, Daia si Saschiz. La Saschiz, mostenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar in localitatea Daia a vizitat o plantatie de flori a unei fundatii specializate in biodiversitate. Tot atunci, Printul Charles a avut o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și