Filiala PRM este in acest moment impartita si derutata din cauza luptelor pentru putere derulate la centru. Disputele s-au accentuat luna trecuta, cand Vadim Tudor a fost inlocuit de la presedintia PRM, cu votul maramuresenilor, insa ulterior, tribunul a atacat organizarea consiliului national, aratand ca tot el detine puterea. Dupa ce au fost convocati la discutii de ambele conduceri ale partidului, liderii din PRM Maramures spun ca s-au decis sa mai voteze o data pentru eliminarea lui Vadim din schema.

„Cei care am condus acel proces de reinnoire a partidului am dispus sa facem conferinte judetene, sa desemnam delegatii, iar in 27 iulie sa tinem un congres extraordinar in care sa alegem o alta structura de conducere a partidului si alte puncte de birou permanent, comitetul director, care trebuie alese de congres. Domnul Vadim a convocat sambata, 6 iulie, o alta sedinta la Bucuresti cu presedintii, sub forma de acuma. Nu stiam ca era amalgam de conduceri. Cand unii convocau, cand ceilalti convocau - nu stiam nici noi de care parte sa ne situam“, incearca sa explice situatia presedintele PRM Maramures.

Potrivit lui Ioan Babiciu, toate problemele au pornit de la rezultatele slabe obtinute la alegerile locale si cele parlamentare de anul trecut. Lui Vadim i s-a reprosat ca desi sustine de fiecare data ca este furat la vot, PRM abia atinge o cota de incredere de 3-4%. O alta problema semnalata de catre peremisti a fost cea a scandalurilor mediatice in care a fost implicat presedintele partidului.

„Vazandu-se aceasta diferenta de pareri, unii doreau chiar dupa show-urile mediatice care le-a facut domnul Vadim Tudor sa fie scos pe o linie inactiva a partidului, chiar excluderea din partid. Eu am fost sincer si cei din organizatia de Maramures au fost mai moderati. Am zis sa se infiinteze o functie de presedinte executiv, sa tinem legatura, sa vedem masurile concrete care trebuie luate pe toata tara“, a adaugat Ioan Babiciu.

In ceea ce ii priveste pe membrii de partid din Maramures, majoritatea crede ca Vadim trebuie pus pe tusa. In filiala sunt foarte multi care l-ar vedea pe lider presedinte onorifc al PRM, insa sunt si voci care militeaza pentru excluderea lui din formatiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și