Chiar si etichetarea acestor tulburari este contraproductiva, mai sustin ei, precizand ca nu exista niciun fel de dovada medicala care sa indice ca o -criza- sau -un stres emotional sever- poate reprezenta acelasi lucru cu o boala cu origini genetice sau biologice.

In schimb, accentul ar trebui sa cada asupra indepartarii cauzelor stresului emotional pentru a le putea oferi pacientilor -ajutorul de care au nevoie pentru a se recupera-.

Acest apel spre o schimbare de paradigma in abordarea tulburarilor sanatatii mentale a fost respins de majoritatea psihiatrilor. Acestia inca sustin ca medicatia reprezinta cea mai buna modalitate de a lupta impotriva acestor tulburari.

Aceasta dezbatere a revenit in actualitate inainte de lansarea ultimei editii a Manualului de Diagnostic al Tulburarilor Mentale, de catre Asociatia americana de Psihiatrie. Acest manual clasifica multiple tulburari de ordin emotional si comportamental – inclusiv izbucnirile nervoase si ipohondria – drept boli, sugerand ca ar trebui tratate prin administrarea unei anumite medicatii.

Insa intr-un comunicat dat publicitatii de Societatea britanica pentru Psihologie si preluat de Daily Mail este evidentiata nevoia de schimbare a abordarii acestor tulburari.

Astfel, Dr Lucy Johnstone, de profesie psiholog clinic, care a participat la redactarea acestui comunicat, sustine ca nu exista nicio baza stiintifica pentru tratarea -stresului emotional- ca pe o boala fizica.

, a explicat ea adaugand ca noua abordare trebuie sa inteleaga tulburarile psihice drept .

, a mai adaugat Dr. Lucy Johnstone.


Preluare: www.ziarmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și