După ce se va citi Hotărârea de Guvern prin care 26 iunie a fost declarată zi de doliu naţional pe teritoriul României, drapelul va fi arborat în bernă şi se va ţine un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului rutier produs în Muntenegru.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Constituţia României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol naţional alături de stemă, sigiliu şi imn.

Ziua de 26 iunie, ziua drapelului, care trebuia să fie o sărbătoare, s-a transformat în zi de doliu naţional. România va păstra tăcerea pentru a şaptea oară în ultimii 23 de ani. De data asta, în memoria victimelor autocarului prăbuşit în prăpastie. La fel se întâmplă şi în Muntenegru unde este doliu naţional.

Toate instituţiile şi autorităţile publice locale sunt obligate să coboare astăzi in bernă drapelul national. La prânz toate activităţile se întrerup, timp de trei minute, pentru păstrarea unui moment de reculegere. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi vor fi amânate. Iar posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi adaptează programul în mod corespunzător.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și