Potrivit specialiştilor, valorile termice vor fi apropiate de normal, cu o uşoară tendinţă de a depăşi mediile multianuale în partea vestică. În privinţa precipitaţiilor, acestea sunt anunţate aproape de normalul perioadei, cu specificaţia că în septembrie am putea vorbi despre un deficit, iar în octombrie şi noiembrie s-ar putea înregistra un excedent.

SEPTEMBRIE. Temperaturile medii lunare se vor situa peste norme în sud-estul, sudul şi local în vestul ţării, iar în celelalte regiuni pot fi apropiate de mediile multianuale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă spre deficit în majoritatea regiunilor, exceptând centrul şi nordul ţării unde acestea pot fi apropiate de mediile climatologice.

În Maramureş, valorile termice ar putea fi apropiate de normalul perioadei, cu tendinţa de a depăşi mediile multianuale în special în jumătatea vestică. Acelaşi lucru se preconizează şi în cazul cantităţii de precipitaţii. Sunt aşteptate valori normale, cu tendinţa spre deficit în jumătatea vestică.


OCTOMBRIE. Regimul termic va înregistra valori peste mediile climatologice în sud-est şi local în sudul şi vestul teritoriului, iar în restul regiunilor temperaturile medii lunare se vor încadra în normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, iar în centrul, nordul şi local în vestul ţării acestea vor avea o tendinţă de excedent.

În Maramureş, valorile termice aşteptate ar putea fi normale pentru această perioadă, uşor mai ridicate în jumătatea vestică. În ceea ce priveşte cantitatea de precipitaţii, valorile ar putea fi apropiate de mediile multianuale, cu tendinţă de excedent.

NOIEMBRIE. Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând sud-estul şi local sudul şi vestul ţării, unde acestea se pot situa peste norme. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în limite apropiate de mediile climatologice în sud-est şi sud, iar în restul teritoriului vor fi posibile cantităţi medii peste norme.

În Maramureş, valorile termice ar putea fi apropiate de mediile multianuale, cu tendinţa de a le depăşi în jumătatea vestică a judeţului. În ceea ce priveşte cantitatea de precipitaţii, valorile ar putea avea tendinţă de excedent.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și