PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Meteorologii anunţă o răcire a vremii în prima parte a intervalului şi precipitaţii sub toate formele: ploi, lapoviţe şi ninosri în zonele montane înalte.

În Maramureș regimul termic diurn va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 8 grade în prima zi, la 4 grade în cea de a doua, pentru ca apoi să crească din nou spre 10...11 grade până pe data de 18 martie.

Corespunzător acestui interval, temperaturile minime nocturne se vor încadra între -3 şi 1 grad, ca medie regională. Pe 19 – 20 martie vremea se va răci, valorile maxime nu vor mai depăşi 5 grade, iar cele minime vor scădea spre -5 grade.

Ulterior, în intervalul 21 – 27 martie, temperatura aerului va marca o creştere uşoară şi treptată, iar la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză se vor atinge valori maxime medii de 11 grade şi minime de aproximativ 0 grade, caracterizând un regim termic normal pentru data calendaristică.

Temporar vor fi precipitaţii mixte, izolat moderate cantitativ, pe data de 15 martie, precum şi în intervalul 20 - 27 martie. În celelalte zile ale perioadei de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai redusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și