"Programul de vizitare a Castelului Corvinilor a fost modificat la cererea turiștilor. Pe timpul verii, mulți dintre aceștia ajungeau la castel și după ora 17,00 și solicitau să poată vizita castelul, mai ales că veneau de departe. De aceea, pentru a mulțumi toate grupurile de turiști, am decis să suplimentăm programul până la sfârșitul lunii septembrie", a declarat marți pentru AGERPRES directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Costin Tinca.

Un bilet de intrare la castel costă 25 de lei pentru adulți, pensionarii vor plăti 10 lei, elevii și studenții 5 lei, iar dacă sunt în grupuri mai mari tariful scade la 4 lei.

Potrivit datelor oficiale, anul trecut Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat de aproximativ 300.000 de turiști, plătitori de bilete.

Ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, castelul este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulți proprietari și a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.

Din anul 1974, castelul a fost transformat în muzeu, în prezent acesta deținând diverse colecții de arheologie provenite din săpăturile sistematice efectuate în zona municipiului Hunedoara, dar și expoziții tematice, cum este fierăria medievală ce a fost deschisă în urmă cu două săptămâni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și