Administraţia Fondului pentru Mediu deschide, miercuri, sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor auto din Programul "Rabla 2013", informează, miercuri, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice MMSC. Termenul limită de depunere a dosarelor de validare este 23 mai 2013.

Potrivit sursei citate, condiţiile de participare la Programul Rabla 2013, precum şi documentele pe care trebuie să le depună colectorii şi producătorii/dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional publicat pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, la secţiunea aferentă programului.

În acest an, AFM va emite 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 pentru instituţiile publice. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egală în fiecare judeţ şi se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.

În cadrul programului deschis în acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, faţă de trei tichete câte se utilizau în anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, faţă de 3.800 lei cât valora în 2012.

Bugetul prevăzut în acest an pentru Programul "Rabla" este de 135 milioane lei. Sesiunea se va desfăşura într-o singură etapă, iar termenul-limită în care acestea vor fi acceptate este 20 noiembrie.

Prin Programul Rabla (2005-2012) au fost casate 459.775 autoturisme uzate şi au fost achiziţionate 225.869 autoturisme noi.

Lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz, vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii "Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și