„Singura variantă viabilă de integrare a romilor e aplicarea unui program educaţional, locuri de muncă şi o integrare socială corespunzătoare. Dacă un asemenea proiect poate fi pus în practică aşa cum îl gândeşte primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, înseamnă că deja avem un model care poate fi pus în practică la nivel naţional şi european. Eu i-aş spune «Proiectul Cherecheş»”, a spus Damian Drăghici.

Consilierul de stat al primului ministru pe problemele romilor, Damian Drăghici, l-a însoţit vineri şi sâmbătă, în Baia Mare pe vicepremierul Gabriel Oprea, vizitând mai multe comunităţi de rromi care trăiesc la periferia oraşului. Vicepremierul a vizitat atâta „celebra” zonă Craica, dar şi Cuprom, locaţia unde au fost mutaţi temporar o parte dintre rromii proveniţi de acolo, şi a admis că au fost făcuţi paşi importanţi pentru integrarea acestora.

Cartier special pentru rromi din fonduri europene

Administraţia locală speră ca acest proiect ambiţios să fie realizat din fonduri europene şi guvernamentale în următorii ani. Ca primă etapă a acestui program social, administraţia locală a mutat o parte dintre romii care şi-au construit ilegal locuinţe pe malul pârâului Craica într-o fostă clădire de birouri a combinatului metalurgic Cuprom, acum dezafectat. Acestea au fost vizitate la sfârşitul săptămânii trecute de Damian Drăghici ,dar şi de vicepremierul Gabriel Oprea, prezent în Maramureş la întâlnirea Regională NV a UNPR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și