“Este un proiect pe care l-am inițiat la începutul anului trecut, un proiect care, în principiu, urmărește transformarea energiei optice a luminii, a laserului în special, în energie acustică, respectiv ulterior în sunete și apoi în muzică.

Prezentarea proiectului va avea loc în data de 19 februarie 2021 în cadrul unui eveniment online care va marca de fapt lansarea acestui album denumit “Laser Trip”, a unui film de animație inspirat din tot procesul atât conceptual cât și tehnologic al acestui proiect, vizualizarea virtuală a comportamentului sunetului și luminii în spațiu.

În ceea ce privește partea tehnică am avut parte de consultanță Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației România și totodată am avut onoarea de a lucra cu un cercetător de la Agenția Spațială Europeană, consilierul științific Mark McCaughrean. El este acea persoană cu care am reușit, împreună, să stabilim tematică ce rezidă din acest proces de conversie a energiei optice în cea acustică și anume, aceea a comportamentului virtual al sunetului și luminii în spațiu.

Totodată am avut bucuria de a colabora cu compania Yamaha care mi-a pus la dispoziție echipamentele necesare unui asemenea proces experimental.” Peter Gate

Evenimentul va fi transmis online pe pagina FB a proiectului, in data de 19 februarie 2021: The Laser Trip Project - When the light became music

Fondatorul The Deep Sound of Space, Peter Gate, este un muzician experimentalist, artist vizual și antropolog. A inițiat proiecte interdisciplinare inovatoare, de la reinterpretarea sunetelor ancestrale în muzică contemporană (The Deep Sound of Maramureș, 2015) și până la concerte care sunt adevărate experiențe senzoriale (4D Immersive Sound Experience)

Parteneri media: Radio România Cultural, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Zile și Nopți, Radio Prodiaspora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și