Acestea sunt măreţele proiecte pe care autorităţile promit a le pune în practică de anul viitor în judeţul nostru. Rămâne de văzut dacă planurile vor fi puse în practică de anul viitor, conform promisiunilor.

Deocamdată totul se rezumă la nivelul unor discuţii între prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian şi ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova. Astfel, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine a arătat că susţine investiţiile de infrastructură pe care Compania Naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale din Romania le va realiza în Maramureş în anul 2014. La discuţii au luat parte şi directorul CNADNR Narcis Neaga şi şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Eugen Cecan. Aceştia s-au întâlnit ieri, 21 noiembrie, la Cluj Napoca, la inaugurarea centurii ocolitoare Vâlcele – Apahida.

În ceea ce priveşte reabilitarea porţiunii de drum Gâlgău-Târgu Lăpuş, precum şi realizarea legăturii rutiere cu E58 la Cicârlau, pentru stabilirea detaliilor acestui ultim proiect, respectiv asigurarea accesului la o nouă investiţie importantă în comuna Cicârlau, reprezentanţii CNADNR vor veni în Maramureş, la începutul săptămânii viitoare.„ Ministrul marilor proiecte Dan Şova susţine fără rezerve aceste proiecte importante pentru Maramureş. Este a doua întâlnire pe care o am cu dânsul şi pot spune că şi de această dată, domnul ministru Şova a subliniat faptul că Maramureşul este pe lista de priorităţi a Ministerului pe care îl conduce. Pot spune că a demonstrat încă o dată că nu a uitat de Maramureş şi că munca depusă pentru deschiderea frontierei spre Ucraina în ce priveşte dezvoltarea judeţului este o prioritate pentru Guvern” – a declarat prefectul Anton Rohian.

De precizat faptul că la capitolul infrastructură judeţul Maramureş este repetent. Atât drumurile naţionale cât şi drumurile judeţene şi comunale s-au transformat în adevărate capcane pentru participanţii la trafic. Şoselele sunt bombardate de cratere şi pline de denivelări. Într-o altă ordine de idei, şoselele din judeţ sunt fie drumuri de pământ, fie, în cel mai bun caz, pietruite sau au o infrastructură mai puţin complexă alcătuită doar din fundaţie şi strat de uzură (îmbrăcăminte rutieră uşoară). Preşedintele Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, recunoaşte că din totalul de 786 kilometri de drumuri judeţene, încă nu a fost reabilitat nici măcar un kilometru. „Din păcate, din totalul de drumuri judeţene până la această oră nu avem reabilitat nici măcar un kilometru de drum. Într-adevăr, avem drumuri modernizate, dar acelea sunt drumurile comunale care sunt incluse în drumurile judeţene”, a declarat Zamfir Ciceu.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și