Autorităţile locale respectă paşii legali care trebuie urmaţi în acest sens, primarul Vasile Cosor declarând că, în data de 22 martie, se va întruni Consiliul Local şi se va vota data referendumului şi sumele necesare.Primarul din Dragomireşti a remarcat că data propusă pentru referendum este 24 aprilie, iar sumele vor fi cunoscute în cel mai scurt timp.

„Noi am demarat toate demersurile pentru organizarea acestui referendum. În 12 februarie, am făcut publică decizia pentru referendum la gazeta de perete, aşa cum cere legea, trebuie să treacă 30 de zile şi termenul ar urma să expire în 18 martie. Noi, pentru data de 22 martie, avem programată o şedinţă de Consiliu Local, iar primul punct pe ordinea de zi este cel privitor la stabilirea datei la care va avea loc referendumul. Noi am propus data de 24 aprilie”, a spus Vasile Cosor, primarul localităţii Dragomireşti. Acesta a mai arătat că prefectul Anton Rohian a fost înştiinţat de toate aceste demersuri.

Aleşii locali au adoptat o hotărâre de Consiliu Local, prin care au votat revenirea la rangul de comună, hotărâre care a fost comunicată prefectului Anton Rohian. Guvernul este cel care urmează să fixeze data la care se va face referendumul.

Locuitorii din Dragomireşti vor ca localitatea să redevină comună pe de o parte, din cauza impozitelor prea mari pe care sunt nevoiţi să le plătească, iar pe de altă parte, din cauza absenţei facilităţilor şi a infrastructurii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și