Obiectivele activităților de control urmăresc verificarea modului de materializare a măsurilor stabilite cu ocazia controalelor anterioare; stabilirea existenței analizei de risc la securitatea fizică și implementarea măsurilor stabilite; instalarea și funcționalitatea sistemelor tehnice de protecţie şi de alarmare împotriva efracţiei precum și existenta proiectului sistemului de securitate cu avizul de specialitate a poliţiei.

Se va urmări și respectarea cerințelor minime de securitate: conf. art 8^1 din Anexa 1 la H.G. 301/2012, „unităţile şi instituţiile de interes public trebuie să prevadă sisteme de supraveghere video pe căile de acces, holuri şi alte zone cu risc ridicat, detecţie a efracţiei pe zonele de expunere sau depozitare valori şi control acces prin personal sau echipamente.”

În cazul în care paza obiectivului se efectuează prin personal de pază, se urmăreşte existenţa planului de pază a obiectivului cu avizul de specialitate al organelor de poliţie competente şi ca personalul care efectuează pază să fie atestat pentru exercitarea funcţie de agent de securitate.

Implementarea măsurilor de securitate în unitățile de învățământ contribuie la creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice, deoarece sunt descurajate actele de violență și este prevenită comiterea faptelor antisociale

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și