Oamenii au venit la protest insotiti de pancarde. “Vrem drumuri, nu gropi”, “La alegeri ne-ati iubit dupa care ne mintiti” sau “Chuck Norris help us!” sunt doar cateva dintre mesajele cu care au iesit protestatarii in strada.

Protestul este unul autorizat de autoritati si se desfasoara pe durata a o ora. Nemultumiti de starea jalnica a drumului care trece prin orasul lor, borsenii au cerut si demisia prefectului de Maramures, Anton Rohian. De asemenea, imediat dupa protest, oamenii vor semna o lista cu doliantele lor, scrisoare care urmeaza sa fie inaintata premierului Victor Ponta.

Asfaltul de pe DN18 a ajuns sa arate ca dupa bombardament dupa ce firma care urma sa se ocupe de lucrarile de reabilitare a tronsonului respectiv nu a facut nicio lucrare de intretinere si reabilitare. In luna martie a acestui an, autoritatile au anuntat reluarea lucrarilor pe DN 18, pe tronsonul Moisei-Iacobeni, insa firma care a castigat contractul de licitatie nu a reluat lucrarile din cauza ca nu a primit fonduri de la Guvern pentru realizarea lucrarilor. Astfel ca, in luna mai reprezentantii CNADR au reziliat contractul cu firma care se ocupa de lucrarile de pe tronsonul Moisei-Iacobeni, urmand a organiza o noua licitatie de atribuire a lucrarilor.

“Consider ca a sosit momentul in care Orasul Borsa sa fie prezentat la adevarata sa valoare, nu doar cu evenimente negative din partea locuitorilor. Avand in vedere ca localitatea nu a beneficiat in 20 de ani de nici o investitie din partea Guvernelor Romaniei (nici macar drumul national DN18), poate fi o cauza a “rebeliunii civice” de pana acum a locuitorilor. Acum, un grup al locuitorilor isi exercita dreptul legal de a Manifesta si a Protesta, asfel ca aceasta informatie trebuie relatata corect si in timp real”, au anuntat organizatorii inainte de a incepe protestul.

Potrivit declaratiilor facute de Ion Sorin Timis, primarul din Borsa, cea mai buna solutie pentru comunitatea pe care o reprezinta ar fi ca Guvernul Romaniei sa declare drumul ca fiind unul calamitat. In opinia sa, astfel s-ar urgenta demararea mai rapida a lucrarilor de reabilitare a tronsonului cuprins intre Moisei si Iacobeni. Protestatarii sunt decisi sa nu se opreasca doar la mitingul organizat astazi, ei amenintand ca in curand vor bloca drumul. De asemenea, acestia i-au cerut premierului Victor Ponta sa se deplaseze la Borsa pentru a vedea care e starea drumului.

In acest moment, siguranta drumului este zero deoarece nicio firma nu se ocupa de reabilitarea tronsonului. Protestatarii sunt sceptici in cea ce priveste promisiunea data de autoritati, cum ca pana la finalul acestui an se va gasi un nou constructor pentru portiunea de drum cuprinsa intre localitatile Moisei si Iacobeni.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și