Toate intrarile in marile orase din Romania ar urma sa fie blocate de joi, 23 mai, de la ora 00.00 de transportatorii rutieri care au decis sa se alinieze modelului protestelor din alte tari europene. Printre altele, marii transportatori sunt indignati de amenzile mari prevazute prin proiectul noului Cod Rutier, dar si de dezastrul de pe soselele din Romania care sunt impanzite de gropi.

“Acesti transportatori sunt nemultumiti pentru ca amenzile sunt imense, sunt asteptati in toate parcarile din tara. Amenzile sunt chiar foarte mari, pot ajunge pana la 12.000 de lei. Sunt amenzi foarte mari in comparatie cu beneficiile pe care le realizeaza transportatorii din ducerea marfii dintr-o parte in alta a Romaniei. Plus, sa vorbim de drumurile din Romania care sunt foarte proaste, transportatorii au cheltuieli mari cu repararea masinilor”, a declarat liderul Sindicatului Soferilor Maramures, Cosmin Lakatos.

Pe de alta parte, transportatorii se considera discriminati in comparatie cu colegii lor din statele europene, pe motiv ca li se introduce obligativitatea achzitionarii unor placute de identificare, pentru lipsa acestora fiind prevazute amenzi cuprinse intre 8.000 lei si 12.000 lei. Daca revendicarile lor nu vor avea ecou in randul guvernantilor, soferii sunt decisi sa protesteze pe termen nedeterminat.

“Acest protest e pe termen nelimitat. Acest protest poate dura un minut, sau 2, 3, 5 luni. Voi spune ca cei care vor circula pe aceste drumuri sa incerce sa ocoleasca Romania, sa nu aiba blocaje transportatorii europeni”, a punctat Cosmin Lakatos.

O mobilizare de forte e prevazuta si pentru Maramures, dupa cum a aratat liderul Sindicatului Soferilor, mai ales ca in judet sunt cele mai proaste drumuri din tara, dupa cum a reiesit chiar dintr-un studiu recent. In plus, transportatorii au aratat ca s-au saturat sa li se impuna diverse biruri si chiar sa fie supusi unor sanctiuni drastice, in conditiile in care nu li se asigura conditii decente: drumuri moderne sau asigurarea de parcari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și