Se cere demisia lui Sorin Cîmpeanu de la Ministerul Educației, în contextul acuzațiilor de plagiat

Protestatarii au adus un banner mare pe care scrie „Demisia” și ironizează proiectul prezidențial „România Educată”, afișând mesajul „Republica România plagiată” pe o fotografie cu Sorin Cîmpeanu. Manifestanții nu au uitat nici de președintele Klaus Iohannis, pe a cărui imagine au scris „România needucată” și au atașat cei trei trandafiri din sigla PSD.

ntr-o anchetă publicată pe PressOne, Emilia Șercan îl acuză pe Sorin Cîmpeanu că „a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și autoamnistieze plagiatul”. Jurnalista a vorbit despre acest caz, luni, într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

„Nu puteam să nu fac o legătură, ca jurnalist, și orice jurnalist care face o astfel de analiză nu putea să nu vadă sau să se facă că nu vede legătura dintre prevederile promovate în proiectul domnului Cîmpeanu referitoare la exonerarea oricărei abateri de la normele de integritate academică la 3 ani de la comiterea lor, așa cum a prevăzut domnul Cîmpeanu în aceste proiecte, și plagiatul comis acum niște ani de zile de către domnia sa. Nu poți să nu faci o legătură și să nu observi faptul că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care în 2006 a plagiat acele 13 capitole, pe care le-a republicat, deci putem să vorbim despre un dublu plagiat prin republicare, în anul 2009”, a explicat Emilia Șercan.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și