Aceste informaţii au fost făcute publice la întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului de la Prefectura Maramureş din 19 septembrie. Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureş, cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmaţiei, a fost realizată în special din comerţul cu state terţe.

Florin Moldovan, şef birou vamal, a precizat că acţiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 35 de controale la persoane fizice, respectiv 28 de controale la persoane juridice, încheiate cu 20 de note unilaterale şi opt decizii de regularizare a sumelor. Tot luna trecută, a mai spus Moldovan, au fost peste 590 controale la coletele poştale şi 21 de controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, acestea fiind desfăşurate în scopul combaterii traficului de mărfuri susceptibile a încălca un drept de proprietate intelectuală.

Vecinii ucraineni, buni pentru afaceri

Biroul Vamal Sighet a anunţat că principalele mărfuri importate în luna august în Maramureş au fost cherestea de răşinoase şi mesteacăn, părţi de mobilier de lemn, anvelope noi din cauciuc, placaj din mesteacăn, articole din carton, încălţăminte cu feţe din material plastic, cărămidă ceramică pentru construcţii, peleţi din material lemnos şi piuliţe hexagonale din oţel.

Importurile provin în special din ţări precum Ucraina, Federaţia Rusă, Belarus şi China. În ceea ce priveşte mărfurile exportate la nivelul judeţului, acestea au fost efectuate spre Elveţia, Federaţia Rusă, Serbia, Turcia, Israel şi Liechtenstein. Exportăm elemente lamelare stratificate, panouri din lemn, traverse din lemn de fag pentru căi ferate, mobilier din lemn, blaturi din lemn, scaune din lemn, traverse din lemn, parchet stejar stratificat sau părţi din mobilier din lemn.

„Au fost identificate 15 fraude vamale, fiind confiscate ţigarete şi produse de origine animală, cuantumul amenzilor vamale aplicate fiind în valoare de 17.500 lei. La controlul vamal efectuat la intrarea în ţară au fost identificate 5240 bucăţi ţigarete de provenienţă ucraineană ascunse în interiorul a două autoturisme (aripă dreapta spate, filtru de aer, capacul portbagajului, trusa de scule, bagaje personale, dar şi disimulate în bomboane de ciocolată). La controlul vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism înmatriculat în Republica Cehă, condus de un cetăţean ucrainean, au fost descoperite 152 articole pirotehnice, materiale explozive interzise a fi deţinute, utilizate şi transportate de persoane fizice. Materiale au fost confiscate şi s-a formulat o sesizare penală”, au precizat reprezentanţii Biroului Vamal Sighet.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și