”Obiectivele „operațiunii speciale” de protejare a Donbassului vor fi atinse, sunt nobile.

O ciocnire cu forțele anti-ruse crescute în Ucraina era inevitabil, era doar o chestiune de timp”, a declarat Vladimir Putin în timpul întâlnirii cu președintele Belarusului de la cosmodromul Vostochny, potrivit Pravda.

Putin și-a amintit că, chiar în primul discurs public despre ”operațiunea militară specială”, a subliniat imediat obiectivele acesteia: „Ajută oamenii din Donbas”.

„Știm că astăzi ofițerii noștri participă la o operațiune militară specială în Donbass, în Ucraina, oferind asistență republicilor populare din Donbass. Aceștia acționează cu curaj, competență, eficacitate și eficiență folosind cele mai moderne tipuri de arme”, a spus el.

Putin a mai promis că Rusia nu se va izola de lume, deoarece acest lucru este imposibil.

„Nu ne vom izola și, în general, este imposibil să izolăm pe cineva în lumea modernă și este cu siguranță imposibil pentru o țară atât de mare precum Rusia”, a spus el .

Prin efectuarea acestei operațiuni, potrivit acestuia, partea rusă ia măsuri pentru a-și asigura propria securitate.

„Ceea ce facem este să ajutăm oamenii, să salvăm oameni, pe de o parte, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși. Evident, nu am avut altă opțiune, aceasta este decizia corectă ", a spus Vladimir Putin.

Pe 12 aprilie, Putin și Lukașenko s-au întâlnit la portul spațial Vostochny pentru a evalua progresul construcției acestuia.

Portul spațial este situat în Orientul Îndepărtat, în regiunea Amur.


Preluare: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și