„O alternativă rezonabilă pentru Europa pur și simplu nu există”, a spus Putin. „Pur și simplu nu există volume de rezervă pe piața globală, iar livrările din alte țări, în principal din SUA, care pot fi trimise în Europa, vor costa consumatorii mult mai mult.

Încercările țărilor occidentale de a împinge furnizorii ruși, de a înlocui resursele noastre energetice cu surse alternative, vor afecta în mod inevitabil întreaga economie mondială. Consecințele unui astfel de pas pot deveni extrem de dureroase, în primul rând, pentru inițiatorii unei astfel de politici.

Ceea ce este surprinzător aici: așa-zișii parteneri din țări neprietenoase presupun că pot evita resursele energetice rusești, inclusiv gazele naturale. Înlocuitorul său rezonabil pentru Europa nu există”, a mai afirmat Putin.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat țările europene care continuă să achiziționeze gaze și petrol din Rusia că își „câștigă banii din sângele altor oameni”, în condițiile în care banii cu care sunt plătite aceste resurse finanțează războiul brutal pe care rușii îl duc împotriva Ucrainei de mai mult de o lună și jumătate.

Cu toate acestea, Putin spune că au existat probleme cu plățile pentru exporturile rusești de energie deoarece băncile din „țări neprietenoase” au „întârziat transferul de fonduri”. „Așa cum am spus de multe ori, cea mai urgentă problemă aici este perturbarea logisticii exporturilor”, a continuat el.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și