Aceasta este singura etapa de Cupa Mondiala organizata in Romania, la al carei start se va regasi si "Domnul Dakar", francezul Stephane Peterhansel – castigator a 11 trofee Dakar (de sase ori la clasa Moto si de cinci ori la Auto). La raliul din Baia Mare, acesta va participa la clasa Moto.

Garamvölgyi Zoltan, organizatorul principal al concursului, a spus ca in Baia Mare vor fi prezenti concurenti din 16 tari, printre care Ungaria, Germania, Olanda, Italia, Franta, Cehia, Austria, Portugalia, dar chiar si Qatar ori Indonezia.

Din Romania, participa un singur echipaj, compus din Costel Casuneanu jr., fiul unui milionar care a facut avere din reparatiile de drumuri, si copilotul sau, Maurilio Zani. Cei doi s-au inscris in etapa de Cupa Mondiala Cross Country.

Raliul va cuprinde atat etape de asfalt, cat si de off road. Parcul inchis al cursei va fi amplasat la Aeroportul International Baia Mare. Startul oficial va fi dat din Centrul Vechi al orasului, iar zonele de desfasurare a cursei sunt: Tautii Magheraus, Baia Sprie, Sisesti, Danesti, Cavnic, Baiut, Ocna Sugatag, Sigetu Marmatiei, Targu Lapus.

"Avem convingerea ca acest eveniment se va transforma intr-unul de mare spectacol, reimprospatand amprenta marcii de «cel mai dur si frumos» traseu de Rally-Raid pusa peste Maramures de pilotii uzinelor VW, Toyota, Mitsubishi, BMW, Hummer, KTM etc., o data cu desfasurarea raliului Dakar Series din 2008", au aratat organizatorii evenimentului auto al anului in Maramures.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și